Mooie boeken over rouw en dood

Hier vind je boeken die gaan over rouw en rouwverwerking en alles wat betrekking heeft op dood en verlies. Ook vind je hier hoopgevende of troostende passages uit boeken. Heb je zelf een mooi en/of troostrijk boek gelezen, laat het me weten via een reactie aan de onderkant van deze pagina. Dank je wel!
Boek: Dag lieverd, tot zo
Auteur: Nadja Ensink – Teich

Genre: non-fictie

”Hoe verschrikkelijk en traumatisch deze ervaring ook was, ik ben heel blij met het leven dat ik voor ons gecreëerd heb. Met de plek waar we nu wonen, maar vooral met hoe bewust ik nu in het leven sta. De dood heeft mij geleerd hoe waardevol het leven is. Als ik vandaag de keuze zou krijgen, weet ik niet meer wat ik het liefste zou willen. Voor mij betekent dit dat ik heb aanvaard wat er is gebeurd, volledig de realiteit omarmd heb. Ik ben dankbaar voor waar ik nu sta en waar ik voor sta.”


Boek: Winteren
Auteur: Katherine May

Genre: non-fictie

”Zij en ik hadden een gemeenschappelijke belangstelling voor verhalen en geesten, hoewel ik denk dat mijn ware passie pas echt begon na haar dood. Rationalist als ik was, besefte ik dat de kwestie van de geesten tot dan toe verre van opgelost was voor me; ik was er zeker van dat als er íemand kon terugkeren voor een spookachtig bezoek, zij het was. het is moeilijk onder woorden te brengen hoe bitter teleurgesteld ik was dat ze er niet in slaagde om midden in de nacht als een troostende geestverschijning aan mijn bed te komen. Maar dat is dan ook wat rouw is: een hunkering naar dat ene laatste moment van contact dat alles oplost. Hoewel ik dat verlangen het eerste jaar het hevigst heb gevoeld, is het nooit helemaal verdwenen. Er zijn gewoon een paar dingen die ik nu zou zeggen die niet in me opkwamen toen ik zeventien was. Er zijn gewoon een paar dingen die ik nu weet die ik toentertijd niet wist.”


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer en krijg een seintje als er iemand heeft gereageerd!
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties